RSS

STEVIA BOLEH GANTI GULA !!! -PRODUK HANGAT DI PASARAN!!!

Tahukah anda …. ?

Epal dan Oren ialah buah-buahan yang mempunyai nilai dan khasiat pemakanan yang unuk untuk badan kita. Ramai daripada kita memakan salah satu atau kedua-dua buah tersebut tetapi ada juga dari mereka yang tidak memakan langsung buah-buahan tersebut.

Soalannya ialah bolehkah epal dan oren mengantikan antara satu sama lain dari segi khasiat pemakanannya?

Jawapannya ialah TIDAK!!!!

Ia kerana buah-buahan tersebut mempunyai kelas nutrisi yang berlainan. Oleh yang demikian , untuk kita memakan salah satunya daripadanya atau tidak , pilhan peribadi atau tidak suka akan menentukan pilihan muktamad makanan kita.

Jadi begitulah juga dengan STEVIA dan Gula atau ringkasnya Bahan Pemanis Semulajadi adalah sangat berlainan dari segi taksiran sosio-kebaikan dan keburukannya. Gula adalah pemanis yang diperlukan oleh setiap manusia. tetapi kesan dan keburukannya juga amat banyak jika kadar pengambilannya melebihi dari sepatutnya. Ini kerana Gula memiliki kandungan KALORI yang amat tinggi.

Tetapi ia berlainan dengan STEVIA! iaitu sejenis daun yang memiliki kemanisan semulajadi sebanyak 300 X GANDA dan kadar kalorinya amat RENDAH berbanding gula biasa.

Dan ia adalah satu-satunya Alternatif yang semestinya diperlukan oleh semua Rakyat malaysia kerana STEVIA dapat membantu dan merawat pengaliran darah yang bermasalah dalam badan kita.

” Pilihan yang bijak dan tepat adalah penentu masa depan kita “

Sumber : http://www.wanitamelayu.com/forum/showthread.php?t=23930


Your Comment

You must be logged into post a comment.


WP-Highlight